רגרסיה לוגיסטית – נשמע מסובך, אבל בעצם מדובר בכלי סטטיסטי חזק שמשמש לניתוח נתונים במגוון תחומים, כולל מדעי החיים, הכלכלה, החברה ועוד.
נניח כי יש לנו משתנה בינארי, כלומר משתנה שיכול להיות באחד משתי מצבים אפשריים. לדוגמה, נתון המציין האם מטופל החלים ממחלה מסוימת או לא, ואז ערכי המשתנה יהיו "החלים" או "לא החלים". בדוגמה זו, התוצאה המתקבלת היא אמדן להסתברות כי החולה יחלים.
אנו רוצים לתאר את הקשר בין משתנה המטרה (החלים/לא החלים) ובין משתנים נוספים. לדוגמה, אפשר להעריך איך סיכויי ההחלמה קשורים לגיל המטופל, מצבו הבריאותי הכללי, האם הוא מעשן ועוד. הרגרסיה הלוגיסטית היא מודל סטטיסטי המאפשר זאת.
אחת היתרונות המרכזיים של הרגרסיה הלוגיסטית היא היכולת להבין את המשמעות של כל משתנה בנפרד. לדוגמה, אפשר לראות את ההשפעה של הגיל על הסיכוי להחלמה, תוך שמירה על כל המשתנים האחרים קבועים.
בנוסף, הרגרסיה הלוגיסטית מאפשרת לנו להבין את יחסי הגומלין בין המשתנים המסבירים. לדוגמה, אפשר לבדוק האם ההשפעה של הגיל על הסיכוי להחלמה משתנה בהתאם למצב הבריאותי הכללי של המטופל.
למרות שהרגרסיה הלוגיסטית היא כלי חזק, יש לה גם מגבלות, והתוצאות תקפות רק אם כל הנחות המודל מתקיימות. לכן אנו חייבים לבדוק האם ההנחות אכן מתקיימות.
בסופו של דבר הרגרסיה הלוגיסטית היא כלי סטטיסטי חזק אך פשוט ונוח לשימוש שמאפשר לנו להבין איך משתנים שונים משפיעים על משתנה מטרה בינארי. היא משמשת במגוון תחומים ומאפשרת לנו להבין את העולם בצורה מדעית וממוחשבת יותר.
למעוניינים בהסברים טכניים יותר, אני ממליץ לבדוק את הערך על רגרסיה לוגיסטית בויקיפדיה שאני כתבתי.